Украса

..

————> !!! Коледна украса !!! <————

————> !!!  Още за Коледа от Napred.BG  !!! <————
————> !!! Оригинални Коледни пожелания за всички !!! <————
————> !!! Коледни песни !!! <————
————> !!!  Коледни картички !!! <————

Украсата на дома създава голяма част от празничното настроение. Затова ще ви дадем няколко идеи как да направите по-различна вашата коледна украса.

За да направите стилна украса, изберете цвят, на който да акцентирате - например синьо, червено или бяло. Набавете си гирлянди, топки, панделки и свещи предимно в този цвят. Когато избирате елха, вземете допълнително и клонки. От тях, сплетени с панделките, се получава чудесна коледна украса. Останалите клонки поставете във фруктиера с плодове, във вази, оплетете малки клонки около свещниците.

Друга възможност за украса е да изберете стил рустик. Това е изцяло естествена коледна украса - играчките по елхата са дървени или естествени плодове - орехи, дребни ябълки, лук. Гирляндите се правят от нанизани пуканки.

Важен елемент от Българските коледни традиции е коледната елха, която се украсява на Бъдни вечер,а а подаръците се отварят на сутринта на Коледа. Друг важен елемент е украсата на питките и погачите, в които се поставят късмети - пара за благополучие, дрянова пъпка за здраве. Типичен български обичай е и изработването на сурвачките - от дрянова клонка, украсени с нанизи пуканки, сушени плодове, чесън, разноцветна прежда; с тях децата сурвакат възрастните за здраве.

Тук може да намерите още идеи за коледна украса.Copyright © 2023 Free България. All rights reserved. Theme by Rankerz SEO Company